Curs

Seminari Byung-Chul Han

ORIENT I OCCIDENT EN EL PENSAMENT DE BYUNG-CHUL HAN

Inscripcions omplint el següent formulari - CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA

Des que va publicar el 2010 el llibret La societat del cansament, als 50 anys, aquest filòsof alemany d'origen coreà, Byung-Chul Han, ha publicat més de 20 llibres, alguns netament acadèmics, com les investigacions sobre Hegel o la mort i la negativitat, i altres com una mena de petits tractats hipnotitzats per la societat contemporània i intentant fugir de la fascinació anestesiada del món digital.

Aquest maig de 2021 va sortir a Alemanya el seu llibre Undinge, que el proper octubre Taurus publicarà en castellà com a No cosas; a les primeres pàgines hi diu: "Avui ja no vivim entre la terra i el cel, sinó entre Google Earth i el Núvol", i torna als sospitosos habituals: el telèfon intel·ligent, el selfie, i la màgia de les coses. Per sort, a Loa a la Tierra (Herder, 2019), ens parla del seu jardí secret i la calma analògica.

El professor Pérez-Borbujo, amb la seva agudesa habitual, interpretarà la seva obra entre Orient i Occident, o en l'encreuament d'influències clau diverses com Heidegger o Baudrillard.

4 sessions – setembre 2021: 

  • Dilluns 27: Poder, alteritat i mort: Heidegger, Hegel i la deconstrucció en els orígens del pensament de Byung-Chul Han. 
  • Dimarts 28: El cansament d'Occident: psicopolítica i hiperculturalitat. Vigilància, control i agonia d'l'Eros. 
  • Dimecres 29: La llum d'Orient: ritual, buit i bellesa. 
  • Dijous 30: Orient o Occident? Budisme, cristianisme i neoliberalisme als ulls d'un exiliat.

Fernando Pérez-Borbujo és professor del Departament d’Humanitats de la UPF i doctor en Humanitats i Ciències Polítiques i de l’Administració per la UPF. Ha centrat els seus estudis en la filosofia alemanya del s. XIX i l’espanyola del s. XX i en les relacions culturals i filosòfiques entre ambdues cultures. El seu altre àmbit d’estudis és sobre les relacions entre ètica, religió i política en el món contemporani.

-> Consulta aquí la bibliografia recomanada per aquest curs

Horari: de 18.30 h a 20.30 h. 

AFORAMENT PRESENCIAL COMPLET.

*El curs s’impartirà en castellà. 

Modalitats d’inscripció: presencial i en línia. El curs es durà a terme de manera presencial des de Laie Pau Claris amb aforament limitat i respectant les mesures de seguretat vigents en cada moment. Al mateix temps, és possible seguir-lo en línia en directe, a través de Zoom. En el moment de la inscripció caldrà indicar quina de les dues modalitats es prefereix. En el cas que s’apliquessin restriccions més estrictes, el curs es faria només en línia.

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: Seminari Byung-Chul Han | Tel.: 933 181 739

Inscripcions omplint el següent formulari

Preu seminari: 70 €

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona |  15 % de descompte per a estudiants i aturats. Cal presentar-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Dades activitat

  • Laie Pau Claris llibreria cafè
  • Carrer de Pau Claris, 85, Barcelona, España

    Google maps

* Places limitades

INSCRIURE’S

Comparteix

Següent

Presentació d'un llibre 27/09/2021

Presentació d'Anestesiados, de Diego Hidalgo

Destacats

icono Posts del magazine relacionats