Condicions de compra

Condicions de compra

1. Objecte i àmbit d'aplicació

Les presents condicions generals (les "Condicions de Compra") tenen com a objecte regular la compravenda dels productes oferts per LAIETANA DE LLIBRETERIA, SL (en endavant "laie.es" o "Laietana" i que, en tots els casos, inclou el domini "laie.cat") a través d'aquest portal web (la "Botiga online" o la "Web", per part de qualsevol persona física o jurídica (els "clients").

L'adquisició de qualsevol dels articles oferts per laie.es suposa l'acceptació per part del Client, sense reserves de cap classe, de totes i cada una de les presents Condicions de Compra, de la Política de Privacitat i de la Política de Cookies.

Els següents termes tenen el significat que se'ls atribueix a continuació:

  · Client: persona física o jurídica que adquireix un o diversos Productes.

  · Contracte: contracte de compravenda pel qual els clients adquireixen els productes oferts per laie.es

  · LGDCU: Reial Decret Legislatiu 1/2007, pel qual s'aprova el text refós de la Llei General per a la Defensa dels  Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries.

  · LSSI: Llei34 / 2002 de Serveis de la Societat de la Informació i el Comerç Electrònic.

  · Productes: els articles oferts per laie.es a la Botiga Online. 

  · Usuari: persona física o jurídica que ha creat un compte d'usuari de laie.es i pot, per tant, entrar en les àrees d’ accés restringit del web.

2. Obligacions dels clients. Registre d'Usuaris

És imprescindible estar registrat com a usuari per a realitzar, entre d'altres, qualsevol de les següents accions: 

· Comprar els productes. 

· Consultar l'estat de les comandes pendents.

· Consultar o modificar les dades personals associades al compte d'Usuari.

· Crear i gestionar una llista de favorits.

· Subscriure a enviaments d'informació i altres comunicacions comercials per mitjans electrònics.

Totes les dades que incloguis en el formulari de registre es presumeixen exactes i veraces.

3. Com comprar

El procediment de compra està disponible en els idiomes català, castellà o anglès, a elecció dels clients. Per comprar és imprescindible ser major d'edat i estar registrat com a usuari (veure punt anterior).

La compra dels productes oferts per laie.es està subjecta a la seva disponibilitat en estoc. No ens és possible oferir informació més precisa sobre la disponibilitat d'un Producte, més enllà de la que consta a la pàgina d'informació de cada un d'ells o en altres apartats de la web. Si per qualsevol motiu no fos possible substituir o de qualsevol altra forma solucionar l'eventual manca de disponibilitat d'algun dels Productes adquirits pel Client, es procedirà a l'anul·lació de la comanda i al reemborsament de les quantitats abonades en el menor temps possible.

Els preus aplicables als Productes són els indicats a la nostra web a la data de la comanda i tenen inclòs l'IVA (Impost sobre el Valor Afegit).

El preu dels Productes està subjecte a modificacions que l'editor determina i, en el cas dels llibres d'importació, a les fluctuacions de la moneda del país d'origen i a les despeses de tramesa derivades de la compra.

En les comandes realitzades des de països no pertanyents a la Unió Europea cal deduir de l'import total de la comanda les quantitats corresponents a l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA). És a dir, el 4% en el cas dels llibres i el 21% en altres objectes i audiovisuals.

Les teves dades de registre com a Usuari seran les que es tindran en compte per a la formalització del Contracte. Qualsevol error en les dades prèviament facilitades haurà de ser esmenat abans de la formalització de la compra modificant les dades que consten en el perfil d'usuari. Si detectes algun error després d'haver formalitzat el Contracte, hauràs de posar-te en contacte immediatament amb laie.es per comunicar aquesta incidència.

Excepte que es provi el contrari, les dades i acceptació expressa registrats per laie.es constitueixen la prova del conjunt de transaccions realitzades entre laie.es i els seus clients.

3.1. Cistell de la compra

Una vegada localitzat el llibre que busques, tens dues possibilitats: afegir-lo al cistell de la compra, o afegir-lo a la teva llista de favorits. Per afegir un llibre al cistell de la compra, simplement tria 'comprar' des de la llista de resultats o des de la fitxa del llibre. No cal que et registris com a client fins que no decideixis confirmar la compra. Tampoc no cal que arribis al final del procés de compra cada vegada que afegeixis un llibre. Pots anar afegint llibres i confirmar la teva compra més tard (sempre durant la mateixa sessió), accedint al cistell des de la icona 'cistell de la compra' del menú principal. Pots modificar les quantitats canviant la xifra a la casella corresponent o fent servir els botons '+' i '-' al costat de la casella. Per eliminar un títol prem la icona de la paperera. 

3.2. Llista de preferits

La llista de preferits serveix per a emmagatzemar informació sobre llibres que t'interessen però que, per algun motiu, no vols comprar d'immediat. Per obrir una llista de desigs és imprescindible que et registris com a client. Després podràs consultar la llista de preferits cada vegada que entris a laie.es i t'identifiquis, accedint-hi des de 'llista de preferits', al menú principal. Per afegir un producte a la llista de preferits escull 'afegir a favorits' des de la llista de resultats o des de la fitxa del llibre. Es pot comprar des de la llista de preferits seleccionant la casella i després fent clic a 'afegir al cistell de la compra'.

4. Justificant de recepció

Un cop formalitzat el Contracte rebràs un justificant de recepció de confirmació dins de les 24 hores següent a la formalització, on s’especificaran les dades de la compra. 

5. Recollides 

És possible recollir la comanda a qualsevol de les nostres botigues, dins l'horari establert i sempre que s'hagi rebut confirmació que està disponible al punt de venda seleccionat. Per això, s’ha d'indicar aquesta modalitat de lliurament en el formulari de comanda.

Les comandes a recollir a una de les nostres botigues podran retirar-se en un termini aproximat de 4 dies laborables. Aquest termini és estimatiu, si bé farem els nostres millors esforços per assegurar el puntual lliurament dels Productes.

6. Enviaments

En el cas dels enviaments, l'import de les despeses d'enviament se sumarà al preu total de la comanda. Si es tracta d'una comanda de diversos Productes, procurarem agrupar-los en un sol enviament per reduir les despeses del Client, sempre que sigui possible i que això no demori en excés el lliurament.

El cost de l'enviament es calcularà segons la següent taula (veure taula). La Web calcularà el cost definitiu de l'enviament, que es mostrarà al Client amb caràcter previ a la seva acceptació de la comanda i constarà en la factura emesa per laie.es.

En enviaments a països no comunitaris, laie.es no es farà càrrec en cap cas del pagament d'impostos, aranzels duaners o altres càrrecs.

Els productes en estoc arribaran a l'adreça indicada pel client en un termini aproximat de 5 dies laborables per lliuraments a la Península Ibèrica i de 15 dies laborables per lliuraments a altres direccions. Aquests terminis són estimatius, si bé farem els nostres millors esforços per assegurar el puntual lliurament dels Productes.

7. Pagament 

En cas d'escollir l'opció d'enviament "recollir" el pagament es farà en el punt de recollida, en el moment de retirar la comanda.

Quan es tracti d'enviaments, el pagament del Producte s'efectuarà amb targeta de crèdit: Visa (no s'accepta Visa Electron) o MasterCard

Laie.es farà lliurament de la corresponent factura al Client en el moment de lliurament del producte. El càrrec a la targeta de crèdit es farà en el moment de l'enviament.

8. Seguretat i confidencialitat

Les transmissions de totes les dades personals es realitzen a través de SSL (Secure Socket Layer), un sistema que garanteix la confidencialitat de les dades enviades. Les dades personals que se sol·liciten són sempre les estrictament necessàries per al manteniment, desenvolupament o control de la relació contractual amb els clients. Per a més informació sobre el tractament que fem de les teves dades, consulta la nostra Política de Privacitat.

No obstant això, Laie.es no garanteix l'accés ininterromput a la web ni es responsabilitza dels danys i perjudicis derivats d'eventuals errors en el seu centre de processament de dades, les línies telefòniques, les xarxes de comunicacions o els sistemes electrònics. Laie.es tampoc serà responsable dels danys causats per les possibles intromissions il·legítimes de tercers fora del control de Laietana.

Tampoc es garanteix que el programari del qual depèn el funcionament de la web estigui lliure d'errors o la inexistència de virus informàtics o altres programes executables que puguin danyar els sistemes informàtics dels Usuaris de la web.

9. Com consultar l'estat d'una comanda

Pots consultar l'estat de les teves comandes pendents des de l'àrea reservada a Usuaris, que es correspondrà amb algun dels elements de la taula següent: 

· en procés: hem rebut el teu formulari de comanda i esperem donar-te una resposta en breu.

· disponible: hem rebut el Producte que ens vas demanar. Si vas marcar l'opció "recollir a Laie Llibreria Cafè", ja pots retirar-lo. Si vas triar la recollida en un altre punt de venda, espera que la comanda aparegui com a "rebut". 

· amb demora: no podem servir la comanda en el termini previst, però la conservem i t'avisarem quan ens arribi.

· pròxima aparició: ens vas demanar un Producte que encara no està a la venda. T'avisarem quan el rebem.

· cancel·lat: ho sentim, però no podrem servir la comanda.

· rebut: hem enviat la teva comanda al punt de venda pel qual passaràs a recollir-lo si vas marcar "recollir a ... [una de les  botigues indicades] "al formulari de comanda.

· enviat: hem enviat la teva comanda a l'adreça que ens vas indicar.

10. Dret de desistiment

Els clients tenen dret a desistir dels seus respectius contractes en un termini de 14 dies naturals sense necessitat de justificació. Aquest termini comença a córrer el dia en què el Client (o un tercer per ell indicat i diferent del transportista), adquireixi la possessió material dels Productes. Per complir el termini de desistiment, només cal que la comunicació relativa a l'exercici per part teva d'aquest dret sigui tramesa abans que venci el termini corresponent.

Per exercir el dret de desistiment, hauràs de notificar-nos la teva decisió de desistir del Contracte a través d'una declaració inequívoca (per exemple, una carta enviada per correu postal o correu electrònic) a qualsevol de les següents adreces:

Laietana de llibreteria, S.L.

Carrer Pau Claris, 85 (Barcelona CP. 08010) 

info@laie.es

Amb el propòsit de prestar-te un millor servei i assegurar el control intern de la devolució, et preguem que incloguis en la teva notificació els següents detalls de la comanda respecte de la qual vols exercir el teu dret: el número de comanda i / o factura, la data en la que vas realitzar la comanda, la data en què la vas rebre i una breu descripció dels Productes. En aquest sentit, pots utilitzar el següent formulari encara que el seu ús no és obligatori.

11. Conseqüències del desistiment

En cas de desistiment per part teva, et tornarem tots els pagaments rebuts, incloses les despeses inicials d'enviament (amb l'excepció de les despeses addicionals resultants de l'elecció per part teva d'una modalitat de lliurament diferent de la modalitat menys costosa que oferim). Aquesta devolució es produirà sense cap demora indeguda i, en tot cas, abans que transcorrin 14 dies naturals a partir de la data en què ens informis de la teva decisió de desistir del Contracte. Procedirem a efectuar el reemborsament utilitzant el mateix mitjà de pagament emprat per a la transacció inicial, tret que hagis disposat expressament el contrari; en tot cas, no es generarà cap despesa com a conseqüència del reemborsament. Podrem retenir el reemborsament fins haver rebut els Productes, o fins que hagis presentat una prova de la devolució dels mateixos (amb la condició que es compleixi primer).

Hauràs de tornar-nos o lliurar-nos directament els Productes a:

Laietana de llibreteria, S.L.

Carrer Pau Claris, 85 (Barcelona CP. 08010)

La devolució dels productes s’haurà de produir sense cap demora indeguda i, en qualsevol cas, abans que transcorrin 14 dies naturals a partir de la data en què ens comuniquis la teva decisió de desistir del Contracte. Es considera complert el termini si fas la devolució dels béns abans que hagi conclòs aquest termini.

També t’informem que segons s'estableix en l'art. 108.1 LGDCU, quan s'exerceixi el desistiment el comprador únicament suportarà les despeses directes de la devolució dels Productes. Per la resta, el Client només serà responsable de la disminució de valor dels Productes resultant d'una manipulació diferent a la necessària per establir la seva naturalesa, característiques i funcionament.

12. Garanties

Tots els Productes venuts a través de la nostra web estan subjectes a una garantia comercial de dos (2) anys, en els termes que estableix la LGDCU.

En conseqüència, el Client tindrà dret a reclamar per qualsevol falta de conformitat que existeixi en el moment del lliurament dels Productes. El Client podrà optar entre la reparació o substitució del producte, llevat que una d'aquestes dues opcions resulti objectivament impossible o desproporcionada. Addicionalment, el Client no podrà exigir la substitució en el cas de Productes no fungibles.

En aquells casos en què la reparació o substitució no s'haguessin dut a terme en un termini raonable, o no fossin exigibles, el Client tindrà dret a la rebaixa del preu o a la resolució del Contracte.

Excepte prova en contra, es presumeix que les faltes de conformitat que es manifestin en els sis (6) mesos posteriors al lliurament del producte ja existien en el moment del lliurament, excepte quan aquesta presumpció sigui incompatible amb la naturalesa del producte o l'índole de la manca de conformitat. Si la falta de conformitat es manifesta després d'aquests primers sis mesos, serà el Client qui hagi de demostrar que el defecte ja existia en origen i que, per tant, ha de quedar cobert per la garantia.

Tota falta de conformitat s'ha de notificar a Laietana en el termini de dos (2) mesos des de que el Client va tenir coneixement d'ella. El Client serà responsable dels danys i perjudicis derivats del retard en aquesta comunicació.

L'exercici dels drets descrits en la present clàusula requerirà l'enviament de la factura de compra.

13. Atenció al client i reclamacions

 Pots fer-nos arribar qualsevol queixa o reclamació relacionada amb el servei prestat a través del web o referida al Producte comercialitzat, a través de les següents vies: 

Laietana de llibreteria, S.L.

Carrer Pau Claris, 85 (Barcelona CP. 08010)

info@laie.es

Tel. 93 412 68 32

Perquè puguem tramitar la teva queixa o reclamació hauràs de facilitar-nos el teu nom complet, DNI, correu electrònic i telèfon de contacte, així com una descripció dels fets causants de la queixa o reclamació. Un cop rebuda la teva queixa o suggeriment, en el termini de 48 hores el nostre Departament d'Atenció al Client procedirà a enviar-te un correu electrònic de confirmació on s’indicarà el número d'incidència. El nostre personal es posarà en contacte amb tu a través del correu electrònic o telèfon que ens facilitis per tal de solucionar la incidència.

14. Propietat intel·lectual i industrial

Tots els continguts de la web incloent, sense limitació, els textos, imatges, dissenys, productes, programari, marques i logotips, són propietat de Laie.es o, si escau, dels tercers amb els quals s'haguessin subscrit els corresponents contractes de llicència i estan protegits per drets de propietat intel·lectual i industrial.

Queda prohibida qualsevol explotació d'aquests continguts i, en particular, la seva reproducció, distribució, comunicació pública i / o transformació, sense comptar amb l'autorització prèvia i per escrit del titular de drets corresponent.

Els continguts de la web estan a disposició del públic amb un objectiu merament informatiu i poden ser modificats i actualitzats en qualsevol moment.

La Web podrà contenir enllaços a altres llocs web mitjançant diferents links, banners, etc., la gestió del qual correspon a tercers. En aquest sentit, Laie.es no assumeix cap tipus de responsabilitat derivada de qualsevol aspecte relatiu als llocs web de tercers als quals s'estableixi un enllaç des de la web.

Laie.es es reserva el dret a exercitar les accions que consideri oportunes contra els que infringeixin qualsevol dels drets descrits en aquest apartat.

15. Jurisdicció Aplicable

En el cas que sorgeixi qualsevol conflicte o discrepància en la interpretació o aplicació de les presents Condicions de Compra, els Jutjats i Tribunals que, si escau, coneixeran de l'assumpte, seran els que disposi la normativa legal aplicable en matèria de jurisdicció competent, en la qual s'atén, tractant-se de consumidors finals, al lloc del compliment de l'obligació o al del domicili de la part compradora.

Tot això sense perjudici de la facultat del Client d'acudir a la Junta Arbitral de Consum de la seva demarcació.

En el cas que es tracti d'una compravenda realitzada per una empresa que no tingui la consideració de consumidor d'acord amb la LGDCU, ambdues parts se sotmeten, amb renúncia expressa a qualsevol altre fur, als Jutjats i Tribunals de la ciutat de Barcelona (Espanya).

16. Canvis en les condicions de compra 

Ens reservem el dret a modificar la nostra web i les seves corresponents polítiques, incloses les presents Condicions de Compra, en qualsevol moment. Els contractes quedaran subjectes als termes i condicions, polítiques i Condicions de Compra en vigor en el moment en què facis la teva comanda. Si alguna de les presents Condicions de Compra fos declarada invàlida, nul·la o per qualsevol causa ineficaç, aquesta condició s'entendrà exclosa del Contracte sense que tal declaració afecti a la resta de condicions.