Course

A punt de solfa: curs d’introducció a l’òpera

En aquest nou curs us proposem una aproximació a la història de l’òpera, un gènere escènic amb més de 400 anys d’història que encara avui fascina a milions de persones d’arreu del món. Descobreix els compositors i les obres essencials, a més del vocabulari bàsic per poder anar al Liceu i semblar que domines el tema.
Coordinat i impartit per Albert Galceran, periodista i divulgador musical. Col·labora en diversos mitjans com ara Catalunya Ràdio, Catalunya Música i TV3.  

GENER / ABRIL 2021

20 de gener: Introducció: les veus i els orígens de l’òpera > A qui se li va ocórrer posar al damunt de l’escenari a un grup de cantants per a explicar una història? Quina diferència hi ha entre una contralt i una soprano? Aquesta primera sessió vol ser una aproximació a les arrels de la història de l'òpera.

03 de febrer: L'òpera barroca i el classicisme > Tot i que va néixer als palaus dels nobles, ràpidament l’òpera va esdevenir un espectacle de masses que va expandir-se arreu d’Europa. De Venècia a Àustria, del barroc al classicisme, de Vivaldi a Mozart.

17 de febrer: “Bel canto": Rossini, Bellini i Donizetti > A principis del segle XIX la veu era la gran protagonista de l’espectacle operístic, i tres compositors van fer del virtuosisme del cant la seva carta de presentació.

03 de març: Romanticisme italià: Verdi > L’òpera no és només la narració d’una història a través del cant, també pot esdevenir l’himne de tota una nació, i Verdi va fer de l’òpera una eina per a la consolidació de l’actual Itàlia.

17 de març: Romanticisme alemany: Wagner > El geni alemany és un dels noms imprescindibles de la història de la música i un autèntic revolucionari teatral. En aquesta sessió et proposem perdre la por a les òperes wagnerianes.

07 d'abril: El verisme, i l’òpera contemporània > Amb el canvi de segle, a inicis del segle XX tot comença a canviar, del retrat fidel de  la societat, a la crítica de l’estupidesa humana.

Horari: dimecres, de 18.30 a 20 h.

*El curs es farà en línia.

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs òpera | Tel. 933 181 739

Inscripcions omplint el següent formulari

Preu: Curs sencer: 110 € (6 sessions) | Sessió individual: 20 €

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via.

Events information

  • Laie Pau Claris boosktore & café
  • Curs en línia

    Google maps

* Limited places

SIGN UP FOR

Share