Course

Grans novel·les americanes: la fi de la innocència

Inscripcions omplint el següent formulari - CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA

Els Estats Units han estat, des de sempre, un espai de confluència de moltes cultures que s’ha intentat presentar des de dins com un experiment nacional d’èxit, ple d’aportacions fetes per races, pobles i idiosincràsies diferents. Aquesta idea comporta la possibilitat d’un inici constant, un projecte renovador sempre enfocat cap al futur.

Al llarg de la història, aquest ideal s’ha vist confrontat amb realitats molt més amargants, nascudes de l’experiència concreta dels individus i les societats. En aquest curs explorarem les diferents maneres en què el somni americà s’ha qüestionat en la novel.la, i les formes en què, malgrat tot, aquest somni intenta transformar-se i sobreviure.

El curs es divideix en 2 blocs de 4 sessions cadascun:

2021/2022 - 1er bloc

23 novembre: Louisa May Alcott, Little Women (1868) / Mujercitas (Lumen)

21 desembre: Mark Twain, The Adventures of Huckleberry Finn (1884) / Las aventuras de Huckleberry Finn (Penguin)

18 gener: Edith Wharton, The Age of Innocence (1920) / La edad de la inocencia (Cátedra)

CANVI DE DATA - 22 febrer: William Faulkner, Absalom, Absalom (1936) / ¡Absalón, Absalón! (Cátedra)

2022 - 2n bloc

22 març: Vladimir Nabokov, Lolita (1955) / Lolita (La Butxaca) / Lolita (Anagrama)

26 abril: Truman Capote, In Cold Blood (1966) / A sang freda (La Butxaca) / A sangre fría (Anagrama)

24 maig: Cormac McCarthy, Blood Meridian (1985) / Meridiano de sangre (Debolsillo)

21 juny: Chimamanda Ngozi Adichie, Americanah (2013) / Americanah (Literatura Random House)

Sessions a càrrec de Joan Curbet i Anna Casablancas.

El Dr. Joan Curbet és professor de literatura anglesa a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat diversos estudis i monografies sobre poesia medieval, renaixentista i moderna, i és traductor al castellà de poetes com John Milton o Lord Byron, entre d'altres autors. És també sotsdirector de l'Institut d'Estudis Medievals. 

La Dra. Anna Casablancas és especialista en literatura anglesa contemporània i ha impartit classes de Literatura Nord-americana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha col·laborat en diferents publicacions sobre lletres angleses i universals, i és membre de la Doris Lessing Society.

Tots dos són impulsors del cicle El plaer dels contes, on comenten contes de destacats autors i autores de la literatura universal.

El curs s'impartirà en català i les lectures es poden fer en l'idioma que esculli cada participant.

-> Consulta aquí la bibliografia recomanada per aquest curs.

Horari: dimarts, de 18.30 h a 20.00 h.

AFORAMENT PRESENCIAL COMPLET.

Modalitats d’inscripció: presencial i en línia. El curs es durà a terme de manera presencial des de Laie Pau Claris amb aforament limitat i respectant les mesures de seguretat vigents en cada moment. Al mateix temps, és possible seguir-lo en línia en directe, a través de Zoom. En el moment de la inscripció caldrà indicar quina de les dues modalitats es prefereix. En el cas que s’apliquessin restriccions més estrictes, el curs es faria només en línia.

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs novel·la americana | Tel. 933 181 739

Inscripcions omplint el següent formulari

Preu: Curs sencer: 125 € (8 sessions) | Semestre: 70 € (4 sessions. Només disponible en format en línia) | Sessió individual: 20 € (només disponible en format en línia)

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via. 

Events information

  • Laie Pau Claris boosktore & café
  • Carrer de Pau Claris, 85, Barcelona, España

    Google maps

* Limited places

SIGN UP FOR

Share

Highlights