Course

Proust: la literatura i la vida!

Inscripcions omplint el següent formulari - CURS PRESENCIAL I EN LÍNIA

L’obra A la recerca del temps perdut és una obra titànica, no només per la seva llargada en set volums, sinó perquè conté l'ambició de Balzac, la cura per l'estil de Flaubert i la sensualitat de Baudelaire. És un compendi de literatura, pintura i música passat pel sedàs d’un esperit molt subtil que mostra la formació d'un artista en el si de la seva família i de la societat. Es capbussa en la memòria per deixar-la aflorar, donar forma així a la seva iniciació a l'art i trobar el seu jo real. L’Art serà l'única instància capaç d'alliberar-lo de les dificultats i de les decepcions de l'amor: «La veritable vida, la vida per fi descoberta i aclarida, l’única vida en conseqüència realment viscuda, és la literatura.»

El curs és una introducció a aquesta obra singular i magnífica, i donarà les claus per comprendre-la i gaudir-la. Per comprendre-la, es dedicaran les dues primeres sessions a la importància del Proust al segle XX i a la manera com troba el seu propi estil. Per gaudir-la, es comentaran els dos primers volums —Pel cantó de Swann i A l’ombra de les noies en flor— en les quatre sessions restants que tindran el format d’una tertúlia literària.

El curs es divideix en dos blocs:

2021 - Bloc teòric (2 sessions)

21 d’octubre: Proust i el segle XX. El caràcter del tot nou de la seva obra i les repercussions en la literatura universal. Per Francesc Garreta.

28 d’octubre: L’estil de Proust. De les traduccions de Ruskin als pastitxos, Proust buscarà la seva pròpia veu marcada per la complexitat sintàctica. Per Valèria Gaillard

2021 / 2022 - Bloc pràctic (4 sessions)

18 de novembre: Lectura i comentari de la primera part del primer llibre: Combray. Per Glòria Farrés.

16 de desembre: Lectura i comentari de la segona i tercera part del primer llibre: Un amor de Swann. Nom de país. Per Valèria Gaillard.

27 de gener: Lectura i comentari de la primera part del llibre segon A l'ombra de les noies en flor (I). Per Francesc Garreta.

17 de febrer: Lectura i comentari de la segona part del llibre segon A l'ombra de les noies en flor (II). Per Glòria Farrés.

El curs anirà a càrrec de tres membres de la Societat d’Amics de Marcel Proust: Francesc Garreta (professor a la URL), Valèria Gaillard (periodista cultural i traductora de Proust) i Glòria Farrés (professora a la UPF).

Seguirem la traducció catalana de Valèria Gaillard, a l’editorial Proa, però les persones inscrites poden portar l’edició de què disposin.

-> Consulta aquí la bibliografia recomanada per aquest curs.

Horari: dijous, de 18.30 h a 20.00 h.

AFORAMENT PRESENCIAL COMPLET.

*El curs s'impartirà en català.

Modalitats d’inscripció: presencial i en línia. El curs es durà a terme de manera presencial des de Laie Pau Claris amb aforament limitat i respectant les mesures de seguretat vigents en cada moment. Al mateix temps, és possible seguir-lo en línia en directe, a través de Zoom. En el moment de la inscripció caldrà indicar quina de les dues modalitats es prefereix. En el cas que s’apliquessin restriccions més estrictes, el curs es faria només en línia.

Informació i inscripcions: activitats@laie.es | assumpte: curs Proust | Tel. 933 181 739

Inscripcions omplint el següent formulari

Preu: Curs sencer: 100 € (6 sessions) | Sessió individual: 20 € (només disponible en format en línia)

(10% de descompte presentant la targeta client de Laie | 5% de descompte presentant el carnet de les Biblioteques de Barcelona | 15 % de descompte per a estudiants i aturats presentant-ne l’acreditació)

Política de cancel·lació i de devolució

Si el curs no arribés al nombre mínim d’inscrits, es cancel·laria i es retornaria l’import d’inscripció. Seran reemborsables les inscripcions cancel·lades per escrit amb una antelació de 7 dies naturals a l'inici del curs o activitat. Caldrà fer la petició de devolució enviant un correu electrònic a activitats@laie.es on han de constar totes les dades de la inscripció, amb el nom del curs, nom i cognoms de l’alumne, data, dades de contacte i motiu de la devolució. No s’accepten peticions de devolució informades per cap altra via. 

Events information

  • Laie Pau Claris boosktore & café
  • Carrer de Pau Claris, 85, Barcelona, España

    Google maps

* Limited places

SIGN UP FOR

Share

Back

Highlights

icono Related events

icono Related magazine posts