Workshop | from May 25, 2018 until June 7, 2018

Taller Los humanos monocordes de Barcelona

Taller de disseny i maquetació artesanal al voltant del fake i la creació col·lectiva organitzat per l'editorial Aristas Martínez, colectivo Juan de Madre i MACBA store Laie
Divendres 25 de maig i divendres 7 de juny de 17 a 20h
     ·Punt de trobada: 16:45h a MACBA store Laie
     ·Preu: 19 € 

Presentem una intervenció literària i crítica al voltant del fake documental, que passaria per ser una definició enfrontada al que coneixem com a biografia i ficció històrica. L'activitat proposada engloba diferents procediments tècnics (artesanals vs industrials) i metodologies de participació (creador vs espectador). Parlem d'un taller de creació i edició, confrontant llocs comuns i imaginaris que suposen una transgressió de l'autenticitat.

Taller

— La bastida del fake a través de documents literaris

Explicació i posada en pràctica de procediments de collage en les dinàmiques de creació i plagiarisme.

Els assistents al taller elaboraran un passatge biogràfic ficcional per incorporar al llibre Leyenda Mayor de Ian Curtis, amb l’ús com a eina d’aquesta publicació incompleta —i editada per a tal fi—, en la qual es posarà de manifest la creació d'una nova versió física, única i personalitzada per a cadascun dels participants.

— Edició d'un magazine a través de tècniques de publicació de fanzines

Taller d'autoedició: Els assistents a aquest taller treballaran el kit d'edició de la revista "Humanos Monordes" hereva del projecte de Manuela Buriel. Es facilitarà als participants el material d'autoedició per a la composició d'una publicació a l'estil de les revistes musicals de finals dels anys 70, alternant el pop visual amb el grafisme de les publicacions fanzineres pròpies del punk i el post punk.

Desenvolupament

— El taller es desenvoluparà en dues sessions el divendres 25 de maig i el divendres 7 de juny de 17 a 20h

1) A la primera s’explicarà la dinàmica del taller i es facilitaran els materials bibliogràfics per a la l'elaboració d'un passatge del llibre.

2) En la segona sessió s'aprofundirà en els aspectes de l'autoedició i es generarà una publicació col·lectiva atenent a les lògiques de la paginació i maquetació pròpies de la dècada dels setanta.

Aristas Martínez i colectivo Juan de Madre van creuar els seus destins en l'any 2012 amb la publicació de La insólita reunión de los nueve Ricardo Zacarías. Des de llavors han abordat diferents projectes (new mYnd, 2014; i El Barbero y el Superhombre. Una novela de aventuras filosóficas, 2016), novel·les les quals s’exploren els límits de la metaficció, l'autoria líquida i la investigació del llibre com a artefacte no lineal, com una màquina del temps.

Events information

  • May 25, 2018 to 17:00h. until June 7, 2018 to 20:00h.
  • MACBA Store Laie
  • Plaça dels Àngels, 1, Barcelona, España

    Google maps

* Limited places

SIGN UP FOR

Share

Back

Presentation of a book 24/05/2018

Presentation of Los Caín by Enrique Llamas

Next