19 d’abril de 2020

Operació 23-A: recomanacions de còmic per a Sant Jordi

Operació 23-A: recomanacions de còmic per a Sant Jordi

Si teniu ganes de viatjar en el temps i en l'espai, La saga de Grimr us situarà des de la primera il·lustració en la dura i bella Islàndia de 1783, quan Dinamarca regnava despietadament sobre aquest tros de món. Digne de les millors sagues nòrdiques, el protagonista —un personatge amb una força sobrehumana i marcat per la misèria i la falta de llinatge— construirà pedra a pedra el seu destí. Aquesta obra original i poderosa va merèixer el premi Angoulême al millor còmic del 2018.

Recomanacions de còmic per a Sant JordiSeguim amb les sagues però en aquest cas no mitològiques sinó de caire pròpiament històric: La balada del norte veurà aviat el seu final. Alfonso Zapico aprofita el confinament per enllestir el darrer àlbum sobre la revolució d’Astúries de 1934, que probablement sortirà al mercat el proper Nadal. Mentrestant podem gaudir ja de la tercera part —i que havia de ser l’última, perquè originàriament es tractava d’una trilogia—, apareguda recentment. Memòria i ficció segueixen entrellaçades en aquest volum que arrenca amb la derrota de la revolta obrera i amb l’inici de la repressió i la venjança. El rigor i l’interès en els aspectes històrics segueixen predominant, però en aquesta ocasió el dibuix ha agafat volada i els personatges fan gala d’una intensitat emocional i psicològica corprenedores.

Tampoc podem deixar de mencionar en aquesta llista breu la nova edició d’un dels còmics més importants apareguts els últims 20 anys: Persèpolis. Per si algú encara ha de descobrir aquesta meravella, només direm que es tracta de la visió autobiogràfica d’una nena durant la revolució iraniana dels anys 1979-1980, els canvis intensos que pateix en el dia a dia el país i sobretot la seva família i ella mateixa. La força del relat i l’estil gràfic de Marjane Satrapi són excepcionalment genuïns i han arribat a crear escola.

 

Clica aquí per a descobrir més recomanacions de Sant Jordi 2020

Autor: Clara

Comparteix

Següent

Joan Curbet i Anna Casablancas 20/04/2020

Un cor senzill, de Gustave Flaubert

Destacats

icono Posts del magazine relacionats