30 d’octubre de 2019

Presentació del curs Booktubers: influencers literaris

Presentació del curs Booktubers: influencers literaris
Què vol dir ser booktuber? La Mixa és blogger literària, booktuber i una de les responsables del curs “Booktubers: influencers literaris”. Va ser qui ens va introduir a aquest tema en la sessió de presentació del passat 26 d’octubre a Laie Pau Claris. Aquest curs gratuït, dirigit a joves entre 10 i 17 anys, comptarà amb dues sessions pràctiques el 9 i 16 de novembre i encara és possible inscriure-s’hi.
Llegir és un acte solitari però a través d’un vídeo difós a Youtube és possible compartir aquesta afició amb tot el món i conèixer altres joves amb els mateixos gustos. Ser booktuber té més avantatges: ajuda a millorar l’expressió oral, permet convertir-se en el personatge que es vulgui davant de la càmera i pot obrir portes a moltes oportunitats.
Segons la Mixa, els principals ingredients per convertir-se en un booktuber són sentir passió per la lectura i tenir ganes de compartir aquesta afició, tenir creativitat, disposar de certs coneixements per preparar els vídeos i ser capaç de fer fora la vergonya per tal de posar-se davant la càmera.
Però, com han de ser els vídeos que prepari un booktuber? És necessari que ens enganxin des d’un principi, que siguin entretinguts. Per tal que resultin dinàmics, caldrà fer servir diversos recursos: música de fons, canvis d’escenari, imatges secundàries, gifs... i això implica fer ús d’eines com són editors de vídeo, d’imatge, de so o d’il·luminació, entre d’altres. Durant les dues properes sessions pràctiques del curs s’utilitzaran aquestes eines per tal de realitzar un Mannequin Challenge Literari i també un Book Tràiler comunitari.
La Mixa va compartir amb els assistents a aquesta sessió introductòria la seva experiència com a booktuber i va engrescar-los a formar part d’aquesta comunitat de joves lectors. La inscripció al curs és gratuïta, prèvia reserva de plaça.

Autor: Anna

Comparteix

Anterior

Següent